Schoonloërstraat 32
9444 TH Grolloo
Telefoon   06 5050 2132
E-mail info@wijnkoperijstreuer.nl

 

Onze wijnen

Hier vind je een groot deel van ons assortiment. Vanwege het lage volume van veel van de wijnen kan de beschikbaarheid wisselen en kunnen we niet alles op de site plaatsen. Graag ontvangen we je bij ons in ons sfeervolle proeflokaal, zodat we je kunnen helpen aan de juiste wijnen bij jouw smaak, stijl en gerechten.


U bevindt zich hier: Onze wijnen » Costičres de Nėmes » Mas des Bressades

Mas des Bressades



 
 

Mas des Bressades
Costières de Nîmes beslaat een gebied van 30 km tussen Nîmes en Arles.
Qua wijnbouwklimaat is het een voortzetting van de zuidelijke rhône, maar het kan er heet worden als een oven, het is één van de warmste plaatsen van Frankrijk…
De mistral heeft in dit vlakke gebied vrij spel en droogte kan een probleem zijn voor de rijping van de druiven.
De bodem verschilt van zanderig tot rode klei (kapan) en dichte kalk (taparas) en is bedekt
met kiezelstenen (galets).

Wijngaard – 30 ha. met galets roulés tot een diepte van 6 tot 10 meter.
20 jaar oude wijnstokken: 50% syrah, 25% grenache, 15% cinsault, 10% cabernet-sauvignon
voor de rode wijnen, 60% roussanne en 40% grenache blanc voor wit.

Mas des Bressades
Henri Marès (1820-1901) was een studiegenoot en vriend van Pasteur en ontwikkelde de bestrijding van oïdium door zwavel.
Na zijn studie aan de universiteit van Montpellier heeft  wijnbouwingenieur Cyril Marès  het domaine overgenomen van zijn vader.
Zijn wijnen hebben veel succes en worden inmiddels wereldwijd verkocht; ze tonen niet alleen onberispelijk wijnmaken, maar ook het potentieel van Costières de Nîmes, en dat niet in de laatste plaats danzij het hanteren van lage rendementen.

Wat dat betreft krijgt hij nogal wat kritiek van collega wijnboeren die hem wel als een topper beschouwen maar zijn prijzen te laag vinden t.o.v. de anderen topdomaines…
Repliek van Cyril Marès: “Dat kan wel zo zijn, maar ik heb in februari volgend op de oogst al mijn wijnen al verkocht”…

Bij de gisting wordt ieder perceel wijngaard apart gehouden, en om tot een afgewogen assemblage te kunnen komen gisten ook de verschillende druivenrassen apart; zo wordt het potentieel duidelijk en kan de selectie voor de assemblage gemaakt worden.
De druiven worden meestal geheel ontsteelt en gisten onder temperatuurcontrôle op cuve.
Rendementen worden laag gehouden, tussen de 25 en 45 hectoliter per ha.
De witte wijn krijgt een maceration pelliculaire bij 18°C.

Verrassend in deze wijnen is de koele frisheid die bewaard blijft terwijl het fruit prachtig rijp is; diep in de grond zit voldoende vocht zodat de wijnstok ondanks langdurige hitte zijn rijpingsproces niet blokkeert, de tannines in de wijnen van Bressades zijn voorbeeldig.
 
stijl – intense wijnen met frisheid, fruit, en rondeur in een volle ronde smaak met fijne aroma’s, geconcentreerd fruit met een rijpe volheid maar levendig fris.

 

COSTIERES  DE  NIMES  Rosé
20% cinsault, 50% grenache, 30% syrah
saignée, gisting op cuve bij 18°C, geen malolactische gisting.