Schoonloërstraat 32
9444 TH Grolloo
Telefoon   06 5050 2132
E-mail info@wijnkoperijstreuer.nl

 

Onze wijnen

Hier vind je een groot deel van ons assortiment. Vanwege het lage volume van veel van de wijnen kan de beschikbaarheid wisselen en kunnen we niet alles op de site plaatsen. Graag ontvangen we je bij ons in ons sfeervolle proeflokaal, zodat we je kunnen helpen aan de juiste wijnen bij jouw smaak, stijl en gerechten.


U bevindt zich hier: Onze wijnen » Champagne & Mousserende wijnen » CHAMPAGNE - LARMANDIER-BERNIER

CHAMPAGNE - LARMANDIER-BERNIER







Een vineuse Parel, Champagne...   
     
Liever naakt dan namaak lijkt spreekwoordelijk voor:  liever geen champagne of het moet échte champagne zijn. Want champagne gemaakt uit druivensap van de 2de persing, de 'deuxieme & troisieme taille', mist de klasse om vriendschap te kweken met de wijnliefhebber.

Net als champagne die gemaakt is uit grote opbrengsten van nauwlijks rijpe druiven, de op fles toegevoegde zoete 'dosage' en het koolzuur moeten dan het groene karakter en de leegte maskeren, en een gezegde luidt dan ook dat dit de geschikte champagne is om vijandelijke schepen mee te dopen.

Gelukkig dankt champagne z'n eeuwenoude reputatie aan wijnen die groot kunnen zijn.
Die niet alleen parelend het levensgevoel stimuleren maar ook vineus zijn, die stijl en diepgang hebben met de complexiteit van een volwaardige wijn.  

Vals licht
Grote reclamebudgetten bepalen in belangrijke mate het succes van de grote Champagnehuizen. Als vlagvertoon dient vaak een exorbitant geprijsde prestige cuvée met een kleine oplaag, want schaarste maakt duur en begeerlijk. Slimme marketing verdient applaus, al komt die niet van wijnliefhebbers, want die zijn gezien de prijs eerder veroordeeld tot een afgeroomde basischampagne, welke met zoet verbloemende dosage drijft op heel veel belletjes…

Wie minder interesse heeft in de dure buitenkant van bekende namen, kan dure inhoud vinden voor redelijke prijzen bij een groeiend aantal kleine Champagnehuizen, die ziel en zaligheid leggen in Champagnes zoals ze horen te zijn. En die omdat de Champagnestreek één van de meest vervuilde wijnstreken is, weigeren nog langer excessief de gifspuit te hanteren.

Larmandier-Bernier is een voorbeeld van een nieuwe generatie, die zo natuurlijk mogelijk werkt in de wijngaard. Biodynamische teelt geeft hier stimulans aan betere expressie van originaliteit, finesse en een spannende mineraliteit, samengebald in ras zoals Champagne betaamd.
Belicht door de erkenning van de toonaangevende wijnpers, MW Jancis Robinson, Le Classement des Meilleurs Vins de France, Gert Crum e.a.
Daar verbleekt het valse licht van schijn  werpers  bij!

Gert Crum: de betaalbaarste, Larmandier-Bernier Extra Brut Grand Cru Vieille-Vigne de Cramant 2000 : “…wat een diepte en breedte, wat een rijkdom en complexiteit. Il a vraiment du vin autour les bulles. Geniaal.”

René van Heusden Rosé Larmandier-Bernier Rosé de Saignée Premier Cru :” ‘Echte’ rosé van pinot-noir, afkomstig van een voortreffelijk domein in Vertus, een cru in het diepe zuiden van de Côte des Blancs. Wijnmaker Pierre Larmandier geldt als een van de beste producenten van dat district, en dat is te proeven. Intense, fruitige smaak met beet, diepte en precisie.”

Le Classement des Meilleurs Vins de France**sterren: “Il y a dans ses champagnes une intensité de goût, une franchise de saveur rarissimes de nos jours.”

Jancis Robinson maart 2006:
"Tasting a fair number of 2000 vintage champagnes made me wonder whether this really is a vintage year, despite the marketing attraction of those three zeroes. Too many of the wines tasted like regular non-vintage blends and only Larmandier-Bernier Premier Cru Blanc de Blancs 2000, subtle and well made as ever, had much to say for itself."

France Magazine Fall 2006 :  Small is Beautiful

Wine writer and author Jacqueline Friedrich has a clear preference for Champagnes produced by small growers, small houses—and big houses that think small. Here is her short list of favorites; some may be difficult to find, but all are definitely worth seeking out.

Larmandier-Bernier, A grower’s grower, Pierre Larmandier produces exceptional organic Champagne and is gradually converting his vineyards, 37 acres spread over 50 parcels in the Côte des Blancs, to biodynamics.

The Brut Tradition (80 percent Chardonnay, 20 percent Pinot Noir) is a premier cru from Vertus. It’s extremely dry and very pure, a delicate weave of minerals and lemon zest. Terre de Vertus, a pure Chardonnay from a single vineyard, is razor-sharp and vivacious. The 1999, a pure Chardonnay from grand cru and premier cru vineyards, is crunchy, deep and accented with ginger. It’s sublime, as is the 2000, from old vines in the grand cru village of Cramant.
If diamonds had flavor, they’d taste like this.


                                 Champagnehuis Larmandier-Bernier, puur Champagne…     Culture bio-dynamique*

Wijngaard -  15 ha. in de Côte des Blancs, 1er Cru in Vertus en Cramant, Chouilly, Oger, Avize. Leeftijd stokken gemiddeld 33 jaar, 88% chardonnay, 12% pinot-noir.
Geen pesticiden of onkruidverdelgers, bio-dynamische teelt.

Handmatige oogst, pneumatische persing, gisting zonder kunstmatige gistcultuur zodat de natuurlijke gistcultuur uit de wijngaard bijdraagt aan het eigen stempel van de wijn. Iedere cru wordt afzonderlijk gevinifieerd. Gedurende de winter voeden de wijnen zich op hun eigen lie om in de lente op fles te gaan. De wijnen rijpen 3 tot 8 jaar in de kelders. De dosage is discreet om ruimte te geven aan expressie van terroir.

Culture bio-dynamie.
Men bezit 15 ha. eigen wijngaarden in de Côte des Blancs, 1er Cru in Vertus en Cramant, Chouilly, Oger, Avize. Leeftijd stokken gemiddeld 33 jaar, 88% Chardonnay, 12% Pinot Noir. Geen pesticiden of onkruidverdelgers, bio-dynamische teelt.

Handmatige oogst, pneumatische persing, gisting zonder kunstmatige gistcultuur zodat de natuurlijke gistcultuur uit de wijngaard bijdraagt aan het eigen stempel van de wijn. Iedere cru wordt afzonderlijk gevinifieerd. Gedurende de winter voeden de wijnen zich op hun eigen lie om in de lente op fles te gaan. De wijnen rijpen 3 tot 8 jaar in de kelders. De dosage is discreet om ruimte te geven aan expressie van terroir.

Stijl -   - deze stijlvolle champagnes geven een rijke expressie van de druif op een bijzonder terroir, het is een vineuse champagne met een puur karakter. 

Culture bio-dynamique*
CHAMPAGNE Brut Premier Cru Longitude Wit