Schoonloërstraat 32
9444 TH Grolloo
Telefoon   06 5050 2132
E-mail info@wijnkoperijstreuer.nl

 

Onze wijnen

Hier vind je een groot deel van ons assortiment. Vanwege het lage volume van veel van de wijnen kan de beschikbaarheid wisselen en kunnen we niet alles op de site plaatsen. Graag ontvangen we je bij ons in ons sfeervolle proeflokaal, zodat we je kunnen helpen aan de juiste wijnen bij jouw smaak, stijl en gerechten.


U bevindt zich hier: Onze wijnen » Bourgogne » Côte Chalonnaise » GIVRY - Domaine Joblot

GIVRY - Domaine Joblot

 

wijngaard - 14 ha. op de zuidelijke- en zuidoost hellingen; kalkhoudende leemgrond.  
druiven - 1 ha. chardonnay, 13 ha. pinot-noir.

Jean-Marc Joblot is een eigenzinnig persoon, met grote gedrevenheid weet hij zijn ambities te verwezenlijken, dankzij veel vakmanschap en een oprechte belangstelling voor de vegetatiecyclus en de processen die zich afspelen in bodem.
Met een honderdtal collega's uit de Bourgogne maken de Joblot's deel uit van de werkgroep Gest (Groupement d'etude et de suivi des terroirs).

Onderzoek heeft uitgewezen dat omstreeks 20 september het weer omslaat naar de herftsperiode, en dat betekend meestal regen...
Daarom wil Joblot voor die tijd oogsten.
Omdat ze zeer rijpe druiven willen oogsten, moet de vegetatiecyclus kort zijn; dit kan ondermeer door een type onderstok te selecteren met een korte vegetatiecyclus.
Daarbij wordt er vroeg gesnoeid, begin november tot eind januari, met het risico van vorstschade in het voorjaar.

De rode wijnen gisten in gesloten cuve's met automatische pigeage.
Het aandeel nieuw eikenfust is altijd hoog, 70-80%. Bij vinificatie en opvoeding op houten fust ligt een nadruk op réductie, om vitaliteit en fraicheur van het fragiele pinot-noirfruit optimaal te waarborgen.
Gedurende de rijping op fust geen soutirage, de wijnen verrijken zich op hun fijne 'lie.
Er wordt niet geklaard of gefilterd.

stijl - de uitstekende Givry blanc gist en rijpt op eiken fust en wordt verrijkt door het oprakelen van de lie (battonnage)* De wijn heeft een solide structuur, is levendig fris en heeft een toonzetting van nieuw eikenfust.
De rode wijn is een heel mooie pinot-noir, rijp maar met veel fraicheur, een geurige wijn met veel textuur en rondeur in een directe smaak; het eikenfust is goed verweven en geeft structuur aan het aantrekkelijke fruit.  

wijn & gerecht - blanc, gepocheerde beenham, paté's, visgerechten met saus.
rouge - warme paté, lichte vleesgerechten, gevogelte, eend, duif, kwartel, kalfsborst.


GIVRY Clos Cellier Aux Moines Premier Cru
GIVRY Clos de la Servoisine Premier Cru