Schoonloërstraat 32
9444 TH Grolloo
Telefoon   0592-501246
Fax 0592-501673
E-mail info@wijnkoperijstreuer.nl

 

U bevindt zich hier: Assortiment » RhŰne » CORNAS - NoŽl Verset

CORNAS - NoŽl Verset







wijngaard - 1,2 ha. in de wijngaard Les Sabarottes met stokken geplant in 1903 en 0,56 ha. met 80 jaar oude stokken in Les Chaillots, hoog in de heuvels met een expositie pal op het zuiden. Granieten bodem, syrahdruiven.

Als je de 100 haalt en op je negentigste nog actief meewerkt zoals de vader van NoŽl...

 Als je met 80 jaar nog als een klimgeit op de hellingen in de wijngaard werkt zoals NoŽl Verset nu nog steeds doet, dan moet Cornas wel een bijzondere wijn zijn!

NoŽl Verset begon wijn te maken in 1942 op de manier zoals zijn vader hem dat leerde en sindsdien is er niet veel veranderd.

De wijnen van Cornas hebben verwantschap met die uit de nabijgelegen Hermitage-streek.
Hoewel ze verschillen in karakter hebben ze gemeen dat ze beide van de syrahdruif gemaakt worden, de belangrijkste druif in de noordelijke RhŰne.

NoŽl Verset wordt internationaal hoog gewaardeerd, hij is het laatste voorbeeld van Cornas in de ouderwetse, authentieke stijl. Dat betekent geen ontsteling, gisting rond 30įC gedurende 12 - 15 dagen in open cuve's met dagelijks pigeage, 18 maanden rijping in 600 liter fusten en foeders en geen filtering.

stijl - de granieten bodem geeft in de noordelijke rhŰne een nobele expressie van de syrahdruif, wat in Cornas tot uiting komt als een aardse wijn met een stijlvolle robuustheid. Het fruit is fris, confiture van aalbes, aroma's van zwarte bessen in een kruidige, gepeperde smaak, rokerig met een zweem van getaand touwwerk, en stevige tannines. Ze kunnen goed ouderen en vragen afhankelijk van de jaargang tijd om te winnen aan gewicht en complexiteit.

wijn & gerecht - gedroogde achterham met vijgen, grillades, lamsrug of bout, hert, entrecŰte, wildzwijn, eend, konijn, haas.
serveren 17 įC

CORNAS† Rood