Schoonloërstraat 32
9444 TH Grolloo
Telefoon   0592-501246
Fax 0592-501673
E-mail info@wijnkoperijstreuer.nl

 

U bevindt zich hier: Assortiment » Rhône » RASTEAU - Domaine du Trapadis

RASTEAU - Domaine du Trapadis 
 

Vanuit Orange hebben de  voorvaderen van ons Huis van Oranje, de Prinsen van Oranje in het verleden de wijnbouw in Rasteau gestimuleerd.
Het dorp Rasteau ligt in de zuidelijke Rhônestreek de Vaucluse, niet ver van Orange en Gigondas.

Op het domaine du Trapadis maakt Helen Durand een traditioneel gemaakte rhônewijn, zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, onkruidverdelgers en kunstmest.

De handgeplukte druiven van een oogst met een rendement van slechts 30 hectoliter/hectare, wordt bij binnenkomst in de kelder wel gekneusd maar deels ontsteelt, dit geeft de wijn karakter, mits die steeltjes goed rijp zijn en het druivenmateriaal van de beste kwaliteit is.

De wijngaarden hebben een expositie pal zuid op kalksteenhellingen bedekt met een  kalk/klei bodem, de verschillen in de kalksteenbodem geven een specifieke typering aan de wijn.

Kalksteen van marne-jaune geeft wijn met kracht, aroma's van minth, eucalyptus.

Gesteente van marne-bleu geeft wijn met veel kleur, finesse, gedrongen materie, en ontwikkelt bij rijping in de wijn o.a. aroma's van truffel.

De verschillende druivensoorten, 60% grenache, 13% carignan, 10% syrah, 10% cinsault en 7 % mourvèdre gisten afzonderlijk gedurende 10 - 20 dagen, waarbij de bovendrijvende 'hoed' van schillen, pitten en steeltjes regelmatig wordt ondergedompeld in het gistende sap (pigéage).

Zo wordt een maximum aan kleur en smaakstoffen onttrokken.

Na het persen rijpt de wijn 14 maanden om daarna zonder filtering te worden gebotteld.

Dankzij de complete rijpheid van stelen en druiven van de selectie voor de cuvée Les Adres zijn forse kracht en tannines ondergeschikt aan subliem fruit.
Het is een krachtige rhônewijn met structuur en karakter, kruidig in een volle stevige smaak met veel rondeur dankzij de mooie druivenaroma's.

Vin Doux Naturel - Dit is een rode dessertwijn, gemaakt van grenachedruiven die uit de beste wijngaard komen, afkomstig van zeer oude wijnstokken. De geplukte druiven worden gekneusd, de most gist tot een densiteit van 1045 waarna de gisting afgebroken wordt door alcohol toe te voegen, net als bij port. Na 14 dagen inweken wordt er geperst.
Het resultaat is bijzonder, een lichtzoetig rode wijn met volop fruit van kersen, pruimen en complexe aroma's als kaneel en peper, oregano en thym.

Les Adrès is een karaktervolle rhônewijn met een volle stevige smaak die complex kruidig genuanceerd is, en naast kracht ook ronding heeft dankzij de mooie druivenaroma's. 

wijn & gerecht – kruidige provencaalse groenteschotels, aubergines, grillades, gebraden lamsvlees, wild als haas, konijn, wildzwijn, kaas. 

Le Classement, Bettane & Desseauve:’Le jeune Helen Durand est l’un des vignerons les plus experts et les plus travailleurs du village de Rasteau. Ses vins apparaissent très sains, colorés, équilibrés, avec une puissance et une rigueur de texture qui les distinguent particulièrement’.

Robert Parker:’An up and coming estate’.

Clive Coates: 'Les Adrès, lovely fruit, complex. Classy and stylish. Very long and fine quality.'

Culture biologique*
VIN DE PAYS Rood
RASTEAU LES ADRES  Rood
RASTEAU Vin Doux Naturel Rouge  Rood