Schoonloërstraat 32
9444 TH Grolloo
Telefoon   0592-501246
Fax 0592-501673
E-mail info@wijnkoperijstreuer.nl

 

U bevindt zich hier: Assortiment » Languedoc & Corbières » CORBIERES - Domaine Faillenc Sainte Marie

CORBIERES - Domaine Faillenc Sainte Marie

 

wijngaard - rouge, 5 ha. Terrassen op 200 meter hoogte, diepe klei/kalkgrond op kalksteen. 60% syrah, 20% grenache, 20% cinsault. blanc 1 ha.met roussanne, macabeo, bourboulenc, clairette rosé, muscat blanc.

CORBIERES  - Domaine Faillenc Sainte Marie

De wijngaarden van Domaine Faillenc liggen verscholen tussen olijfbomen en de parasol van 100 jaar oude pijnbomen, cypressen en amandelbomen, op terrassen in de vallei van de Aude, op de eerste hellingen van de berg Alaric.

De hoogte van de wijngaarden en hun koele diepe bodem geven de druiven een langzame, complete rijping, hierdoor hebben deze wijnen geen 'gebrand' karakter, maar tonen ze zich evenwichtig dankzij de fraîcheur van het fruit.
De wijnen van Jean-Baptiste Gibert tonen onmiskenbaar de klasse en originaliteit van een mooi terroir en goed wijnmaken.

Biologische teelt
Maquis en bossen omringen de wijngaarden en de wisselwerking hiervan stimuleerd ecologisch evenwicht, daarnaast geeft het contact met de kruidige geurigheid van de omgeving genuanceerde aroma’s aan de wijnen.
Er worden geen pesticiden of onkruidverdelgers gebruikt, Jean-Baptiste werkt biologisch.

Men laat klaver groeien tussen de rangen voor stikstof in de bodem, deze luzerneklaver heeft diepe wortels, maakt de grond soepel en is intermediair tussen het leven in- en boven de grond.

De druiventrossen worden ontsteeld, waarna de druivensoorten afzonderlijk gisten op cuve, na een lange cuvaison(inweektijd van schillen en pitten) met rémontage(het overpompen van het gistende sap om een betere vermenging te verkrijgen waardoor meer extractie van smaakaroma’s wordt onttrokken aan de schillen.
Opvoeding op cuve, na 18 maanden rijping gaat de wijn op fles.

Pas des Louves 
Eindelijk niet de zoveelste misplaatste chardonnay in een klimaat en terroir waar bij uitstek inheemse druivesoorten wel in hun element zijn!
Gemaakt van macabeu, bourboulenc, clairette en roussanne.
De druiven worden gelijktijdig geoogst, na de persing samengevoegd voor een langzame gisting op de fijne lie, opvoeding deels op eiken fust, demi-muid.

stijl  – originele witte wijn met het karakter van de Méditerrannée, fris levendig in een licht stevige smaak met vlezig fruit en kruidige aroma’s, pijnboompit, anijs, thym. 
wijn & gerecht – provencaalse salades, gegrilde vis, rode poon, zeewolf met venkel, schaaldieren met knoflook, poularde à la crème, chapon rôti en broche, gegrilde venkel, geitenkaas.
serveren 10°C

Escapades
1 ha. cinsault, gecontrôleerde gisting, korte cuvaison, geen malolactische gisting.
Als cinsault op lage rendementen geoogst wordt, en dat gebeurt niet vaak, dan is het zoals het hoort, een grote verrassing…
Magie van krokant fruit, hartveroverend in simpele doeltreffenheid, verleidelijk onweerstaanbaar, als volgt in woorden gevat door wijnmaker Jean-Baptiste,
 
Dégustation poétique :
Robe pour soirée printanière,
jeux de dames dans les allées de jardins inconnus,
amours légères.
l’enfant se souvient d’escapades
gourmandes aux vergers interdits.
Brise légère aux abords de secrets palais, rafraîchit
le rêve, frissons sur les berges d’un lac, un soir d’été,
instants volés pour elle, pour lui.
L’enfant a grandi, le souvenir aussi…

Service : cuisine franche et vraie,
sans artifices.
 Température 16°c.

Corbières Sainte-Marie
Syrah, grenach noir, cinsault, wijnstokken 25 jaar  
Deels ontsteling, druivensoorten gisten afzonderlijk op cuve, lange cuvaison* met remontage*, de perswijn rijpt apart op ouder houten fust, assemblage* na 18 maanden voor de botteling.
stijl -geen vermoeiende houtwijn maar een pure Corbières, gedistingeerd in kracht met rijkelijk soepel fruit in een hechte structuur, floraal en peperig getint in een kruidig genuanceerde smaak.
wijn & gerecht - grillades, lamsragout, gebraden geitenbout, cassoulet, varkensschouder, wild konijn, wild zwijn, lamsvlees.
serveren  16°C

Rosé de Glacières, dessert rosé
saignée* van syrahdruiven, débourbage, 5 weken gisting bij 16°C.
De opvallend goede zuren dragen zorg voor evenwicht in deze bijzondere desertrosé, met een restzoet van 13 gram/ltr. De genereuse smaak heeft een lichtzoete inzet met lustvol fruit dat gedragen wordt door dat mooie frisse zuur; het framboos/aardbei/rode kers getypeerde fruit is heel intens en licht kruidig genuanceerd.
wijn & gerecht – aperitief, vruchtendesert, kersensoep, griesmeelpudding met coulis van rood fruit, rijspudding met vanille en rood fruit, vruchtensorbet, gebak.
serveren 8°C.


Culture biologique*
PAS  DES  LOUVES Wit
ROSE DES GLACIERES  Rosé
ESCAPADES Rood
CORBIERES SAINTE-MARIE  Rood