Schoonloërstraat 32
9444 TH Grolloo
Telefoon   0592-501246
Fax 0592-501673
E-mail info@wijnkoperijstreuer.nl

 

U bevindt zich hier: Assortiment » Loire » SAUMUR - Domaine du Collier

SAUMUR - Domaine du Collier



 
 

Antoine Foucault werpt nieuw licht op Saumur!
In een geheel eigen stijl benadrukt hij hoe wijn een prachtige geurbeleving kan zijn.
Schoonheid gevormd door heldere aroma’s, onopgesmukt gestileerd, niet verstoord door overbodige make-up, en o zo verleidelijk uitnodigend naar een volgende slok.

Om in zo’n geheel eigen stijl af te durven wijken van het bombastisch zware geweld waarmee overal zo gemakkelijk wordt gescoord, is moed niet een eerste vereiste.
Dat is wel een manier van kijken, visie hebben en het talent om die eigen vorm ook gestalte te geven…

Antoine heeft ook een geweldige scholing gehad als zoon van één van de gebroeders Foucault van domaine Rougeard, en moeder Francoise, wijnmaakster van château Yvonne.
Zijn eerste oogst 2000 is in de franse vakpers lovend ontvangen, en ook wij zijn geïmponeerd door het pure plezier van deze haute-couture Collierwijnen.

wijngaard
Er worden geen chemische onkruidverdelgers of synthetische producten gebruikt, maar brandnetelgier en bouillie bordelaise. Handmatige pluk, de druiven worden pneumatisch geperst

Saumur blanc
wijngaard – coteaux de Brézé, klei/kalkgrond, 2,5 ha. met stokken van 18 tot 70 jaar oud, chenindruiven, rendement 30 hectoliter/ha. Gisting met eigen gistcultuur op deels nieuw eiken fust en 1 jaars fusten. Daarna 12 tot 18 maanden rijping alvorens te bottelen zonder klaren of filteren.

Saumur rouge
wijngaard – 0,75 ha. klei met kalk, stokken van 25 jaar, 100% cabernet-franc, rendement 30 hl/ha., handmatige oogst, ontsteling, gisting- en inweektijd 30-45 dagen, malolactische gisting op eiken fust van 1 jaar oud, geen filtering, geen klaring, botteling na 18-24 maanden.

Saumur rouge La Ripaille
wijngaard - 0,75 ha. klei met kalkgrond, 50-70 jaar oude stokken, 100% cabernet-franc, rendement 30 hl/ha. handmatige oogst, ontsteling, gisting- en inweektijd 30-45 dagen, malolactische gisting op nieuw eiken fust en fusten van 1 jaar oud, geen filtering, geen klaring, botteling na 18-24 maanden.

stijl – geurige wijnen met een grote puurheid, geurig en subtiel in een afgewogen heldere smaak met een droog karakter, frisse rijpheid. De wijnen blinken uit in detail en parfum.

De witte wijnen hebben de fascinerende fijngeurigheid van vers geplukte kweepeer, geel fruit, abricoos, bloesem, amandel, geroosterd brood.

Een levendig frisdroog karakter typeert de rode wijnen, met fruit als van aalbes, bosbes, zwarte bes, aardbei, en er ontwikkeld zich een rokerige tint in een energieke smaak.

SAUMUR
wijn & gerecht - visgerechten, zalm, snoek, paling, paté, zult, kalfswang en tong, zwezerik, boerenkip met grotchampignons, tamme eend met kweepeer.

SAUMUR
SAUMUR La Ripaille
wijn & gerecht - vis als zalm, tonijn, karper, rood vlees, ossentong, speenvarken, paté van eend/konijn, tamme eend, ribstuk, lamsvlees, wildkonijn, zwijn, japanse vleesgerechten als shabu shabu, teriyaki, geitenkaas, kaassouflé.

Culture biologique*
SAUMUR Wit 2001
SAUMUR Rood 2000
SAUMUR Ripaille  Rood 2000