Schoonloërstraat 32
9444 TH Grolloo
Telefoon   0592-501246
Fax 0592-501673
E-mail info@wijnkoperijstreuer.nl

 

U bevindt zich hier: Assortiment » Champagne & Mousserende wijnen » CHAMPAGNE - Domaine Fallet à Avize

CHAMPAGNE - Domaine Fallet à Avize 
 

Een vineuse Parel, Champagne...
Liever naakt dan namaak lijkt spreekwoordelijk voor liever geen champagne of het moet échte champagne zijn.
Want champagne gemaakt uit druivensap van de 2de persing, de 'deuxieme & troisieme taille', mist de klasse om vriendschap te kweken met de wijnliefhebber.
Net als champagne die gemaakt is uit grote opbrengsten nauwlijks rijpe druiven.

De op fles toegevoegde zoete 'dosage' en het koolzuur moeten dan het groene karakter maskeren en een gezegde luidt dan ook dat dit de geschikte champagne is om vijandelijke schepen mee te dopen.
Gelukkig dankt champagne z'n eeuwenoude reputatie aan wijnen die groot kunnen zijn.
Die niet alleen parelend het levensgevoel stimuleren maar ook vineus zijn, die stijl en diepgang tonen met de complexiteit van een volwaardige wijn.

Michel Fallet is in vakkringen een autoriteit en daarbuiten één van de best bewaarde geheimen in de Champagne.

Hij werkt nog geheel ambachtelijk en heeft een extreme aandacht voor details, zo ontwierp hij b.v. een eigen bevochtigings-systeem in zijn kelders opdat zijn champagnes optimaal kunnen rijpen op houten fusten.

Zijn wijngaarden liggen in het hart van de Côte de Blancs in Avize en hebben de hoogste classificatie, de 'catégorie Hors Classe'.

De grote champagnehuizen hebben allemaal diverse luxe prestige cuvée's die zeer kostbaar zijn terwijl hun basis champagne in het beste geval correct is maar zonder veel verhaal.

Mr. Fallet roomt zijn champagnes niet af want al zijn chardonnay druiven van 100% Grand Cru kwaliteit gaan in één cuvée* en vormen een formidabele Grand Cru champagne!

stijl - deze vineuse champagnes geven een fraaie expressie van de chardonnaydruif; ze zijn stijlvol, complex en rijk van smaak.

wijn & gerecht - champagne is de enige wijn die past bij elk moment van de dag; het perfekte aperitief, aanbevolen bij de lunch, lichte koude voorgerechten met kip of zalm, oesters, gravad lax, verfijnde gerechten met blank vlees of vis, kip met champagneroomsaus en grotchampignons, kalfszwezerik met asperges.

CHAMPAGNE  BLANC DE BLANCS  GRAND CRU