Schoonloërstraat 32
9444 TH Grolloo
Telefoon   0592-501246
Fax 0592-501673
E-mail info@wijnkoperijstreuer.nl

 

U bevindt zich hier: Assortiment » Loire » ANJOU - Domaine Musset-Roullier

ANJOU - Domaine Musset-Roullier 
 

De Loire is een wijngebied met veel gezichten, fraaie wijnen die overwegend wit zijn en variëren van droog naar halfdroog tot zoet, gemaakt van de chenindruif.
Tegenwoordig is maximaal 20% sauvignon  en chardonnay toegestaan maar dit is een modegevoelige tendens in een gebied waar de eigenlijke klasse van de chenindruif komt.

De rode wijnen hebben een authentiek karakter en verdienen meer erkenning gezien de stijgende kwaliteit.
De beste zijn gemaakt van de cabernet-franc druif, terwijl de wijnen met cabernet-sauvignon vaak een groene kant hebben omdat deze druif moeizaam rijpt.

De grote kunst ligt in de kwaliteit van de tanines met als voorwaarde goede rijpheid van de druif, iets wat in dit noordelijke klimaat niet altijd gemakkelijk is.
Dan is de ligging van de wijngaard, de rendementen, en de aandacht die de wijnboer schenkt aan zijn wijnstokken een bepalende factor.
Om maar niet te spreken van de durf om grote risico's te lopen de oogstkwaliteit te verspelen, als gewacht moet worden om echt rijp te plukken…

Rijpheid en een surplus aan kwaliteit komen van de rank en kunnen niet gewonnen worden in de ‘keuken’, hoewel tegenwoordig talrijke geavanceerde keldertechnieken een goede poging wagen de grilligheid van de natuur te compenseren en een tekortkoming uit de wijngaard kunstig te corrigeren.
Dat geeft  vooralsnog wijnen met een stempel.

Gilles Musset en Serge Roullier combineren sinds enkele jaren hun kwaliteiten, de één in de wijngaard, de ander als wijnmaker.
Het beleid is toegespitst op de productie van kwaliteitsdruiven en in de stijl van wijnmaken staat de natuurlijke rijkdom van druivenaroma's centraal.
Daarom worden de geplukte druiven bij binnenkomst in de kelder ontsteelt waarna ze bij een gecontroleerde temperatuur 8-12 dagen gisten, waarna een inweektijd volgt van enkele weken.

Tijdens de gisting en gedurende de opvoeding wordt vrijwel geen zwavel gebruikt.
Na de persing geen opvoeding op eiken fust omdat dit vaak een vermoeiende schaduw legt over het fruit.

Puur natuur dus, wijn met een eerlijk karakter en een gulle smaak met een toets van terroir, en fraaie tannines die structuur geven aan rijkelijk fruit.

wijn & gerecht - zeeduivel met saus van jonge Anjou, asperges met zwezerik, duif, eendenpaté, worstjes van de gril, gebraad van rund en lam, japanse vleesgerechten als shabu shabu, teriyaki, wild konijn, hert, zwijn.

serveren 15°C.

ANJOU
PETIT  CLOS  Anjou Villages
RAINSINS CONFITS Coteaux de la Loire