Schoonloërstraat 32
9444 TH Grolloo
Telefoon   0592-501246
Fax 0592-501673
E-mail info@wijnkoperijstreuer.nl

 

U bevindt zich hier: Assortiment » Loire » MUSCADET - Domaine de l'Ecu, Guy Bossard

MUSCADET - Domaine de l'Ecu, Guy Bossard







Guy Bossard is gereputeerd als één van de beste wijnboeren van de hele Loirestreek,
 zijn fenomenale muscadet geeft puur expressie aan bodem en druif, met de virtuoze dimensie van de zee, transparant licht en vluchtig zilt…

Het domaine de l'Ecu is al 5 generaties familiebezit, vanaf 1975 werkt men volgens de biologische wijnbouwmethode, de laatste 15 jaar is hij een stap verder gegaan en werkt hij volgens de biodynamie.

De bodem van zijn wijngaarden klinken niet in door zware landbouwmachines want Bossard ploegt nog  steeds met een paard…

Muscadet
De cuvée’s  Expression Orthogneiss en Expression de Granit geven expressie aan de verschillende bodemgesteldheid.

Expression de Granit 
druiven - melon de  Bourgogne, 45-50 jaar oude wijnstokken, snoei Guyot simple
wijngaard – 3 ha. coteaux op zuid-oost, steenachtige grond op graniet bodem Granit à deux micas
fermentatie - handmatig oogst, pneumatische persing, gisting met eigen gistcultuur op 15-17°C, opvoeding op de lie in koele ondergrondse cuve's.
serveren 9-11 ºC 
Zeer puur in expressie, de meest gesloten wijn, heeft tijd nodig.

Expression d'Orthogneiss 
druiven - melon de  Bourgogne, 40-45 jaar oude wijnstokken, snoei Guyot simple
wijngaard – 2 ha. coteaux op zuid-oost, ondiepe, losse grond op graniet bodem Orthogneiss
fermentatie - handmatig oogst, pneumatische persing, gisting met eigen gistcultuur op 15-17°C, opvoeding op de lie in koele ondergrondse cuve's.
serveren 9-11 ºC 
Volume, ronding, expressief en mineraalrijk.

Cabernet  Vin des Marches de Bretagne
druiven - 20% cabernet sauvignon, 80% cabernet franc, taille Guyot Simple, oogst handmatig.
wijngaard - 1,2 ha. coteaux, zuid-oost, kiezel op granietbodem (sous-sol métamorphique)
fermentatie - handmatige oogst,100% ontsteling, ca. 10-12 dagen gisting met eigen gistcultuur, persing pneumatique, 8-10 maanden opvoeding deels op fust en cuve*.
serveren 13-15ºC

stijl -  muscadet van Bossard bewijst hoe simpel genot is, als alles op de juiste plaats zit...
Boeiend en aantrekkelijk is deze mineraalrijke wijn, waarin met finesse nuances van bloemen en nat granietgesteente samengaan in een expressie van terroir, terwijl heldere zuren en een ziltig zweem de natuurlijke zuiverheid kenmerken.

wijn & gerecht  Vin Mousseux - aperitief, japanse gerechten als sushi, sashimi, mosselen.  Hermine d'Or - zeebanket, mosselen, oesters, visgerechten, schelvis, makreel, heek.
serveren 10°C  

MUSCADET  Sur Lie
MUSCADET Expression Orthogneiss
MUSCADET Expression de Granit
CABERNET  Vin des Marches de Bretagne

Jacqueline Friedriech:'Bossard makes gorgeous Muscadet - his Muscadets are always among the most complex, freshest, and best balanced in the region, with a sure and true 'goût de terroir'.

Le Classement, Bettane & Desseauve:’toutes les cuvées sont remarquables de précision, du vin le plus modeste aux grandes cuvées.’

Culture biologique*
MUSCADET sur Lie Wit
MUSCADET Expression d'Orthogneiss  Wit
MUSCADET Expression de Granit  Wit
CABERNET  Vin des Marches de Bretagne Rood